02 травня, 2011

Лазанья "Болоньєз"

Рецепт на 6 порцій. Час підготовки 25 хв, час готування 1 година 10 хв.

Інгредієнти:
300 г готової локшини для лазаньї (див. фото);
500 г дрібно помеленого яловичого фаршу;
1 велика цибулина;
250 г томатного пюре;
250 г курячого бульйону;
2 зубчики часнику;
2 гілочки свіжого тим'яну ( використовувала сухий, з приправ);
1 невеликий пучок пертушки;
1 щіпка запашного меленого перцю;
100 г сиру  пармезан або грюєр ( використовувала гауда, пармезан в "Арсені" 600 грн за кг, а грюер не бачила);
1 столова ложка оливкової олії;
сіль, перець на смак.


Приготування соусу "Болоньєз":

Цибулю і часник порізати і покласти у сотейник з невеликою кількістю олії для обсмажування. Я обсмажувала цибулю до прозорості, потім додала мелене м'ясо, добре розмішала, щоб не було грудочок. Коли усе м'ясо стало однакового кольору і трохи обсмажилося, додала бульйон, томатну пасту, трави-приправи, перець, і трішки посолила (пам'ятайте про солоність сиру). 

Тушкувала усе це в сотейнику 30 хвилин.
Тим часом приготувала соус "бешамель". Я використовувала подвійну порції інгредієнтів.

Включила духовку на 200градусів.

Бажано взяти прямокутну посудину, у мене на даний час такої не було, то я використала гусятницю на 2 літри.
На дно капнути трішки олії, потім покласти шар локшини для лазаньї, потім тоненький шар соусу  "Болоньєз", на нього шар соусу "Бешамель", і так почергово викладати усі соуси і  локшину.  Останнім повинен бути шар соусу "бешамель".


Зверху притрусити тертим сиром і запікати в духовці 40 хвилин поки локшина набуде золотаво-коричневого кольору.
 Можна подавати до столу:


Смачного! Bon appétit!
Доповнення до рецепту тут








Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...