17 липня, 2011

Вишні у власному соку


Склад: 10-літрове відро вишень, 1,5-2,0 кг цукру.

Приготування: вишні помити та вийняти кісточки. Засипати цукром так, щоб ягоди були повністю покриті. Залишити на ніч. Коли пустять сік, розкласти їх у чисті літрові банки. До самого верху не накладати, бо вишні ще пустять сік під час стерилізації. Стерилізувати 1-літрові банки 10 хв.

Вишні заготовані у такий спосіб зимою можна використовувати як начинку для вареників чи випічки.

Смачного! Сховайте тепле літечко на зиму.







4 коментарі:

  1. Дякую! Хороший і простий рецепт. Моя мама також так закриває.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А зимою, якщо буде бажання, то можна додати цукор і зварити варення.

      Видалити
  2. Відповіді
    1. Так, банку з вишнями накриваю кришкою, не закручуючи, стерилізую 7-10 хв , в кінці стерилізації закручую кришку, витягую банку з води (в якій стерилізувалася банка), докручую кришку до упору, перевертаю догори дном. Накриваю пледом чи невеликою ковдрочкою.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...