01 серпня, 2011

Яблучний пиріг

Інгредієнти для тіста:
3 склянки борошна;
1 склянка цукру;
200 г маргарину (для пухкої випічки);
1 пачка розпушувача для тіста (18 г);
1 склянка кефіру;
1 яйце, (+1 яйце для змащування верху пирога);
1/4 склянки манки.

для начинки:
1,5 кг  яблук;
цукор, кориця на смак.

Приготування:
Борошно, цукор, маргарин і розпушувач змішують і перетирають у долонях. Додають яйце, кефір і місять тісто.
Деко для випічки застеляють змащеним маслом або маргарином папір для випічки.  2/3 тіста розкачують і викладають в деко, утворюючи по краях невеликий бортик. Тісто посипають манною крупою.

Потім викладають почищені і дрібно порізані яблука. Посипають яблука цукром і корицею.

Решту тіста розкачують і накривають пиріг, защипуючи бортики. Змащують верх пирога жовтком.

Випікати 30-40 хв при температури 200-210 градусів.

Смачного!

Ще варіанти яблучних пирогів:
Яблучний пиріг "Польський"
Пиріг "Гості на порозі"







4 коментарі:

  1. Та щось тісто ріденьке дуже вийшло :(

    ВідповістиВидалити
  2. Цей рецепт використовую уже десь біля 30-років. Колись він був надрукований у журналі "Радянська жінка". Проте, останнім часом, також помічаю, що тісто не завжди однакове виходить по консистенції. Зробила висновок, що це залежить від використовуваних продуктів - муки, кефіру. Кількість муки не змінюю, а от кефіру трошки даю менше.

    ВідповістиВидалити
  3. А в мене дуже смачний получився, але я до тіста дала 2 яйця і всього третину стакана кефіру. Дуже дякую за хороший рецепт!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Приємно, що рецепт Вам сподобався! Я дуже люблю цей пиріг. Кефіру, останнім часом, також даю трохи менше ніж склянка.
      А яку муку Ви використовували?
      Смачного Вам!

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...