21 серпня, 2011

Печена картопля.

Для приготування цієї страви для двох осіб потрібні:

600 г картоплі, бажано невеликого розміру,
4-5 шматочків копченої грудинки,
1-2 зубчики часнику,
сіль перець на смак,
1-2 ложки олії.

Приготування:
картоплю чистимо, у мене була така, що шкірка легко зішкрябувалася, але можна почистити картоплю ножем. Якщо немає в наявності невеликих картоплин, то без усякої втрати смакових властивостей страви чистимо таку як є,  лише велику картоплю розрізаємо на декілька шматків, щоб краще пропеклася. Миємо, обсушуємо на рушнику.

Потім картоплю викладаємо у посудину в якій будемо запікати. Поливаємо невеликою кількістю олії 1-2 столові ложки, добре струшуємо посудину, так, щоб уся картопля обмастилася олією, або перемішуємо картоплю ложкою. Солимо, перчимо і ще раз перемішуємо.

Накриваємо каструльку кришкою і ставимо у духовку розігріту до 250 градусів. Під кришкою печемо картоплю біля 15 хвилин. Потім знімаємо кришку, струшуємо картоплю, щоб не прилипла до дна і знову ставимо на 30 хвилин.

Тим часом нарізаємо пластинками копчену грудинку.

Витискуємо через прес для часника, або розтираємо на спеціальній тарілочці часник.


Викладаємо пластинки грудинки на картоплю і ще на 15 хвилин у духовку.


Перед тим як витягувати картоплю з духовки гострим ножем пробуємо готовність картоплі.

Картоплю і грудинку викладаємо на тарілку.

А в олію, що залишилася у каструльці викладаємо часник, добре розмішуємо і поливаємо цією олією картоплю. При необхідності ще раз солимо і перчимо.

Ну от страва готова:
Дуже  смакують з цією стравою  солені огірочки.
Смачного!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...