30 грудня, 2014

Пряне імбирне печиво.

Інгредієнти:
3 склянки борошна;
1,5 склянки цукру;
1 чайна ложечка кориці;
2 чайні ложечки тертого свіжого імбиру;
100 г масла або маргарину для пухкої випічки;
2 яйця;
на кінчику ножа солі;
2-3 шт гвоздики;
2-3 зернятка кардамону.
 порошок до печива (18 г)

Замість гвоздики і кардамону можна додати 0,5 кофейної ложечки меленого мускатного горіху і 1 столову ложку меду.

Гвоздику і кардамон розтовкти в ступці до дуже дрібненьких частин.
Просіяне борошно змішати з порошком до печива, корицею, гвоздикою і кардамоном.
В іншій мисці цукор розтерти з маслом чи маргарином, додати яйця і тертий імбир. Збити до пухкого. Потрохи всипати борошно і замісити тісто .
На посипаній борошном дошці розкачати тісто в шар 0,5 см і вирізати фігурки. Я, зазвичай, вирізаю ялинки, це печиво найбільше смакує коли за вікном сніг і морозець. А разом з горнятком запашного чаю.... ням-ням-ням...
Деко застелити папером для випікання і викласти вирізані фігурки.
Пекти при температурі 180-190 градусів 15-20 хвилин.
 Смачного !




2 коментарі:

  1. Ух ты какое аппетитное! Спасибо за рецептик! Таня, хотела тебя поздравить с новым годом! Пусть все твои мечты сбудуться! Счастливого 2015!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Оксана ! Взаимно !
      Печенье очень аппетиное и ароматное.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...